dimarts, 16 d’octubre del 2007

"I plovia!", per Enric Morera

Publiquem l'article del secretari general del BLOC, Enric Morera, en referència a les riuades de les poblacions de la Marina Alta.


I PLOVIA


En el mateix moment que la cabra de la “legión española” travessava el Passeig de la Castellana a 160 passes per minut, els pobles de La Marina Alta s’ofegaven. La policia autonòmica (?) de Serafín - eixe Conseller de Governació que no vol que els valencians comptem amb una policia integral- havia anunciat el risc de gota freda, i així amb la faena feta (s’envia un fax als ajuntaments i ja s’ho fareu) el nostre President se’n va anar a Madrid. Canal 9 se’n va fer ressò i el va treure molt bé -fins a set vegades- saludant a Ses Majestats els Reis. També recollien la cridòria a ZP dels nacionalistes espanyols.
Molta bandera, molta espanya i mentrestant els pobles d’Ondara, El Verger, Els Poblets, Xàbia, Beniarbeig, fins i tot Oliva -ens ha salvat la marjal- i sobre tot Calp, -víctima de la pluja i de l’urbanisme salvatge dels últims anys- s’ofegaven. Així s’expressa Ximo Tur desbordat per la tragèdia. Hem parlat amb molta gent. Este matí, Mónica Oltra i jo mateix hem estat a la zona zero de la inundació: el llit del riu Girona. Centenars de cases, comerços, empreses, cotxes…un bon desgavell. Ens han acompanyat Manolo Martínez, Xavi Pons, Pau Reig, Dimas Montinel, Salvador Sendra -que ha patit la destrossa sencera de casa seua- i altres companys i amics del partit. Fa 50 anys tinguérem la riuà de l’horta de València. Si aneu a l’exposició al MUVIM sembla que encara hem de donar gràcies al franquisme, increïble. Fa 25 anys tinguérem la pantanà de Tous. Ara, -encara amb l’emoció del dia de la raza- les nostres autoritats han anat a vore què collons ha passat. Han tardat més de 12 hores, i els equips especialitzats més de 24 en arribar quan el mal ja havia passat. Prevenció 0. El PPSOE ha competit a vore qui posa més diners, qui la té més llarga. Que els ho pregunten als ciutadans de la Ribera que encara estan pagant deutes i préstecs. I fa 25 anys!. Au! Tots darrere la cabra.