dijous, 6 de setembre del 2007

Article d'opinió: "Què li convé al nostre país?"

Els valencians volem viure bé. Volem una faena i una casa, i disfrutar amb la família, els amics i la festa. També ens agraden els diners, i si veiem l’oportunitat, l’aprofitem, com estos últims anys amb la compra-venda de pisos i terrenys.

Però, ara què? Amb l’euríbor pels núvols, les hipoteques són més cares que mai. Els sous no pugen, però se’ns anuncia una pujada del 15% en el preu del pa i dels productes bàsics. La gasolina no para de pujar, i les dades de l’atur són les pitjors en 10 anys. Si ens falta la faena, les conseqüències seran catastròfiques.

La solució és reestructurar l’economia. Cosa relativament fàcil. La construcció s’ha d’encaminar a la rehabilitació i a l’obra pública en lloc de la promoció d’habitatges, i s’ha de potenciar la indústria com a font de llocs de treball. La tecnologia, la investigació i la innovació han de ser paraules quotidianes en els cercles industrials. Això és responsabilitat privada dels empresaris. Però l’administració pública també ha de treballar: la indústria necessita ajuda moral, econòmica, en formació i en infraestructures. Sobretot en infraestructures.

Els valencians ens hem hagut de construir les nostres autovies amb els nostres diners. El govern valencià és el més endeutat d’Espanya. Ni els governs populars ni socialistes de Madrid ens han ajudat. Ara els empresaris de la foia demanen el tren. Al País Valencià només s’invertix el 2% del pressupost total de RENFE, tot i que representem el 12% de la població i del PIB espanyol. És vergonyós, però sobretot, injust.

El BLOC és un partit que sempre es planteja la mateixa pregunta per a planificar la seua política: “què li convé al nostre país?”. Tot el que es faça eixa mateixa pregunta és dels nostres. En este cas, són els empresaris de la foia, com ho van ser els ecologistes amb les eòliques. Volem uns trens que connecten les ciutats mitjanes del país amb València i Alacant: Villena, Alcoi, Ontinyent, Gandia i Benidorm han de quedar connectades per al transport de viatgers, però sobretot de mercaderies. La nostra aposta és el projecte europeu Ferr-med (vegeu http://www.ferrmed.com/).

I és que el BLOC és un partit que té vocació d’interclassista. Som gent diversa: socialdemòcrates, socialistes, cristiano-demòcrates, ecologistes, sobiranistes, eurocomunistes, social-cristians, federalistes, liberals... un partit flexible que té el seu centre de gravetat en el centre-esquerra, però que és capaç de bascular i atendre les reivindicacions dels valencians, ja siguen treballadors o empresaris, amb una sola idea en el cap: el benestar del país i de tota la seua gent.


Ferran-Octavi Martínez i Verdú

BLOC de Castalla

1 comentari:

Anònim ha dit...

Volia fer una pregunta a Tino.

Ens pots dir alguna cosa del que pasa amb Castalla i els camps de Golf? Ja que per part del Govern no hi ha resposta volia vore si des d'aci puguera trobar-ne. I altra, Que hi ha d'una central electrica que volen construir a Castalla? gracies.